Veckans boktips: Mera saker som (nästan) ingen vet av Bengt Fredrikson och Andreas Palmaer

Boktips: Mera saker som (nästan) ingen vet

Här är en bok för dig som tycker att det är roligt med en massa spännande fakta om saker som nästan ingen vet. Läs om tigern som blev kompis med sin middag eller om pojken som sov (men överlevde) när Titanic sjönk. Du kan också läsa om varför forskare tagit fram en parfym som får kor att lukta människa eller om kvinnan som stämde ett spökhus som hon tyckte var alldeles för läskigt. Mera saker som (nästan) ingen vet är uppdelad i många olika teman som bland annat väder, sömn, skräck och uppfinningar. Boken är fullspäckad med roliga faktatexter och passar alla nyfikna från ca 9 år.


Gillar du den här boken så får du inte missa de andra böckerna om saker (nästan) ingen vet.


Boktips av Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek.