Veckans boktips: Hemliga boken av Teresa Glad

Boktips: Hemliga boken

Hemliga boken är första delen i böckerna som handlar om Teresa. Det finns också Konstiga boken och snart kommer Stora boken. Böckerna utspelar sig för minst 40 år sedan och det märks på stämningen, att man kallar vuxna tjejer för tanter, att barnen går på lekis istället för i förskoleklass och att vissa av barnen heter Gunilla. Böckernas namn passar utmärkt, för visst känns böckerna både hemliga och konstiga ibland, och pinsamma dessutom, men även så roliga så att man skrattar högt tillsammans. Teresa funderar mycket på saker som händer henne, saker hon ser i böcker och saker som kompisar och icke-kompisar säger och gör. Och ofta blir det både jobbigt, humoristiskt och hög igenkänning.

I sommar kommer Stora boken som är den tredje boken om Teresa.

Böckerna passar dig från 6 år.

Boktips av Ulrika på Rosengårdsbiblioteket.