Sverige förlorade mot Spanien

På tisdagen möttes Sverige och Spanien i fotbolls-VM. Foto: Shutterstock

Sverige förlorade mot Spanien i semifinalen i fotbolls-VM för damer. Spanien är därför vidare till final medan Sverige ska spela bronsmatch.

På tisdagsförmiddagen svensk tid mötte Sveriges landslag Spanien i semifinalen i fotbolls-VM. Matchen spelades i den Nya Zeeländska staden Auckland.

Under matchens första halvlek blev det inga mål. Men efter den 80:e minuten i andra halvlek blev det flera mål på kort tid.

Först ledde Spanien med 1–0 när den spanska spelaren Salma Paralluelo gjorde mål mot Sverige i den 81:a minuten.

Bara några minuter senare kvitterade den svenska spelaren Rebecka Blomqvist när hon gjorde mål mot Spanien så att det blev 1–1.

Men i den 90:e minuten blev det 2–1 till Spanien när Olga Carmona fick in bollen i Sveriges mål. Strax därefter var matchen slut.

Eftersom Sverige förlorade går vi inte vidare till VM-finalen. I stället får vi spela bronsmatch. Bronsmatchen är på lördag men vem Sverige möter är inte klart än.

I morgon möter nämligen Australien och England varandra i sin semifinal. Förloraren i den matchen möter Sverige på lördag medan vinnaren möter Spanien i VM-finalen på söndag.

Sverige förlorade semifinalen i fotbolls-VM.
Sverige mötte Spanien och förlorade med 2–1.