Sörmland: Fotbollsskola i Strängnäs i sommar trots coronakrisen

IK Viljan arrangerar landslagets fotbollsskola på Larslunda i juni. Det bekräftar nestorn Stefan Johansson. Foto: Joakim Serrander

 

Klubben har funderat mycket kring formerna för den populära fotbollsskolan. Men nu står det klart att den blir av den 15 – 18 juni på Larslunda IP.

 

I alla fall så länge Folkhälsomyndigheten inte ändrar sina rekommendationer.

– Vi märker att det finns ett behov, i sommar kan inte folk att åka till Lysekil eller Öland på semester, säger Stefan Johansson från IK Viljan som arrangerar landslagets fotbollsskola.

 

Fast man kommer att göra flera anpassningar med hänsyn till coronapandemin.

Som extra tillsyn och städning av toaletter i samarbete med kommunen, tvättmöjligheter vid varje plan, grupper som hålls isär, all mat och dryck intas på aktuell plan och publik får inte vistas inom respektive område.

– Fotbollsskolan blir lika bra som vanligt, det enda som kanske måste strykas är ledarmatchen, säger Stefan Johansson till Strengnäs Tidning.

 

Klubben hittills fått in ett 80-tal anmälningar. Anmälan är öppen till den 18 maj. Skolan vänder sig till barn mellan sex och elva år.

– Vi skulle kunna ta emot närmare 200 barn, säger Stefan Johansson och fortsätter:

– Vi har hållit på sedan slutet av 1970-talet men på olika platser. Nu är det Larslunda som gäller och den anläggningen passar utmärkt i coronatider.