Hej!

Vi planerar för en ny spännande hösttermin med MiniBladet och Reporterskolan! För intresserade lärare, fritidspedagoger och klasser finns det platser kvar i er region.

 

Vill du veta mer om MiniBladet och Reporterskolan innan du anmäler ditt intresse? I så fall har du nu chans att anmäla dig till något av våra förutsättningslösa informationsmöten. Mötet sker via videolänk och tar cirka 30 minuter. Det fina med tekniken är att hela lärarlag kan anmäla sig så väl som enskilda intresserade lärare.

 

Anmäl dig genom att höra av dig till Lennart via kontaktuppgifterna på denna sida.

 

Som deltagande klass eller fritids i Reporterskolan får eleverna chans att:

  • Läsa sina egna och sina klasskompisars texter på MiniBladets nyhetswebb samt i er lokala dagstidning.
  • Delta i tävlingar där de totalt kan vinna 3500 kronor per termin till den gemensamma klasskassan.
  • Träffa MiniBladets journalister via videolänk och få guidning längs vägen.

 

Samarbetet är kostnadsfritt och sker i den takt som anvarig lärare anser är lämplig. Reportage, läsarbilder, enkäter, insändare eller recensioner, vad är dina elever sugna på? MiniBladets journalister finns till hands för de lärare som önskar guidning längs vägen.

 

Deltagandet i Reporterskolan knyter an till läroplanen på flera punkter. MIK, digitalkompeten och källkritik blir en naturlig del av arbetet. Vi tror att det händer något när elevernas egna nyheter värderas lika högt som det dagliga nyhetsflödet!

 

Med vänlig hälsning,

 

Redaktionen