Stora protester i Kuba

Många protester på Kuba

I Kuba är många människor upprörda. Bland annat är det brist på mat och medicin. Bilden är inte tagen från protesterna i Kuba. Foto: Pixabay

I landet Kuba protesterar många människor just nu mot personerna som styr landet. Människorna är upprörda över hur de som bestämmer i landet har hanterat pandemin.


Tusentals människor har de senaste dagarna gått ut på gatorna i flera städer i Kuba för att protestera, bland annat i huvudstaden Havanna. Protesterna började i helgen och är de största protesterna i landet på många år. Enligt människor som bor i landet har polisen gripit flera personer som har protesterat.


Många människor i Kuba är missnöjda över att det inte finns tillräckligt med medicin och mat. De som protesterar tycker inte att de som bestämmer i Kuba gör ett bra jobb med att hantera covid-19-pandemin. Många av människorna kräver därför att landets president Miguel Díaz-Canel inte ska få vara president längre.


I staden Miami i USA har många människor också protesterat mot dem som bestämmer i Kuba. Miami ligger nämligen ganska nära Kuba och i staden bor det många människor som har flytt från Kuba.


Kuba är en enpartistat. Det betyder att det bara får finnas ett politiskt parti i landet. Det partiet heter kommunistpartiet och de får bestämma allt. Presidenten Miguel Díaz-Canel tillhör det partiet. Han är inte glad över att människor protesterar. I tv har han sagt att han inte kommer att acceptera att protesterna fortsätter.

Kuba är ett land som ligger i Nordamerika.
Just nu är det många människor
som protesterar i Kuba.
Människor protesterar mot de som styr landet.

 

I Kuba är många arga på
hur de som bestämmer har gjort under pandemin.
De tycker inte att de som bestämmer
har gjort ett bra jobb.

 

I Kuba finns det bara ett parti.
Det partiet heter kommunistpartiet.
Presidenten i Kuba tillhör kommunistpartiet.
Presidenten heter Miguel Díaz-Canel.

 

De som protesterar i Kuba
vill att Miguel Díaz-Canel
ska sluta vara president.