Veckans boktips: Finns det vargar i Sverige? av Monica Zak

En flicka står i skogen. Bakom henne sitter en varg.

Veckans boktips är Finns det vargar i Sverige? av Monica Zak.

Nadia har flytt från Afghanistan till Sverige. I Afghanistan vallade hon familjens får. Det som hände Nadias syster innan hennes familj flydde är så hemskt att Nadia nästan inte klarar av att tänka på det.

 

I boken får vi följa Nadias familjs flykt och hur Nadia bygger ett nytt liv i Sverige. Hon gillar att spela fotboll och vill komma med i ett fotbollslag. Och hon hoppas att hennes pappa också kommer få komma och leva i Sverige.

 

En mycket stark bok som passar dig mellan 11 och 13 år.

Nadia har flytt från Afghanistan till Sverige. I Afghanistan vallade hon familjens får. Det som hände Nadias syster innan hennes familj flydde är så hemskt att Nadia nästan inte klarar av att tänka på det.

 

I boken får vi följa Nadias familjs flykt och hur Nadia bygger ett nytt liv i Sverige. Hon gillar att spela fotboll och vill komma med i ett fotbollslag. Och hon hoppas att hennes pappa också kommer få komma och leva i Sverige.

 

En mycket stark bok som passar dig mellan 11 och 13 år.