Veckans boktips: Sommar ihop

En bild på boken och en på författaren. På boken är en ritad bild på två barn. Ett badar i en sjö med baddräkt på sig. Det andra barnet står på stranden och håller på att ta av sig sina byxor. Han har kort hår som står taggigt upp. Författaren står utanför ett hus. Han har lagt armarna på något och tittar upp i himlen. Han har grått hår och rynkor i pannan. Han har en skjorta och en höstjacka.

Kalles sommarlov kunde inte ha varit bättre, han har nämligen blivit bjuden till sin stora kärlek Ellens familjs lantställe där de ska få vara tillsammans en hel vecka! Men när de sitter i bilen på väg till landet märker Kalle att Ellen är väldigt tyst och lite ledsen. Snart får Kalle reda på den hemska sanningen. Ellen ska flytta till en annan stad för hennes pappa har fått ett nytt jobb. Vad ska nu hända? Plötsligt är inte alls sommarlovet lika spännande och roligt som det började …

 

Sommar ihop av Tomas Halling

 

Från ca 9 år och uppåt.

 

/Jenny Funestad, Stadsbiblioteket i Malmö