Röd chilipeppar

Dags att plantera chili

Starta våren redan nu och börja odla i ditt fönster! Odling är dessutom en bra aktivitet att göra tillsammans med barn.

Längtar du också efter våren? Då kan du smygstarta den gröna årstiden redan nu! Redan i januari går det nämligen bra att börja så chili. Plantorna behöver lång tid på sig för att växa och bli starka. Dessutom får chilifrukterna en djupare smak ju äldre de blir.

 

Chilifröer är runda, platta och ungefär lika stora som ett knappnålshuvud. De behöver bara ett tunt lager jord över sig för att börja gro. Men det kan vara svårt att hitta en tillräckligt varm plats att placera dem på. Fröerna trivs bäst i 25-gradig värme och kan därför behöva hjälp av en extra lampa eller två.

 

Det finns en mängd olika sorters chili att välja på. Notera om du bestämmer dig för en mild eller stark sort, så att du inte får en överraskning när du väl ska smaksätta med dem!

 

Att odla är en bra aktivitet att göra tillsammans med barn. Det är spännande att följa växternas utveckling och ger dessutom ett sammanhang till maten som vi äter. Sår ni chili tillsammans kan ni få se de första skotten titta upp bara efter några dagar!

Fler Tips!